ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γιατί δεν χαλαρώνουν στην Ελλάδα τα μέτρα

Γιατί δεν χαλαρώνουν στην Ελλάδα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη της Όμικρον, παρ’ όλα αυτά, η αντιμετώπιση της πανδημίας αυτήν τη στιγμή παίρνει διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε χώρα. Έτσι, η Δανία έγινε η πρώτη χώρα με άρση μέτρων στην Ευρώπη, ενώ αμέσως μετά, την ερχόμενη εβδομάδα, ακολουθεί η Σουηδία.

Στην Αγγλία δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ή η επίδειξη πιστοποιητικού, ούτε και η καραντίνα. Στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία θα υπάρξει σχετική χαλάρωση μέτρων, ενώ αντιθέτως στην Αυστρία εισάγεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, στη Γερμανία δεν θα χαλαρώσει κανένα μέτρο αν δεν φύγει η Όμικρον και η Γαλλία κρατά μια συντηρητική στάση.

Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα των 100 και θανάτων την ημέρα; Αφού την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια πρώτη χαλάρωση μέτρων στην εστίαση, αυτή την εβδομάδα οι επιδημιολόγοι πάτησαν φρένο και είπαν πως πρέπει να ωριμάσει η σκέψη πριν προχωρήσουν σε νέα άρση μέτρων. 

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής, Περιβαλλοντικής Μηχανικής μιλά για αυξητική πορεία στους δείκτες που θα δούμε τις επόμενες μέρες και το αποδίδει στον υποπολλαπλασιασμό του εμβολιαστικού ρυθμού, ενώ ο γιατρός-ερευνητής στην Αμερική Γιώργος Παυλάκης εικάζει ότι μπορεί να δούμε ότι και πέρσι τέτοια εποχή, με υψηλό αριθμό κρουσμάτων που θα μας πάει μέχρι μετά το Πάσχα.

Κολλάνε πλέον άνθρωποι με ανοσία

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας τόνισε ότι “πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, σήμερα με την “Όμικρον” βλέπουμε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων με προηγούμενη ανοσία, είτε λόγω φυσικής νόσησης είτε λόγω εμβολιασμού, να κολλάνε.  Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News