Δολοφονία Άλκη: Kαταδικάστηκε υπεύθυνος συνδέσμου για τα ευρήματα στον χώρο

Δολοφονία Άλκη: Kαταδικάστηκε υπεύθυνος συνδέσμου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών, με τριετή αναστολή για τα ευρήματα στον χώρο

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 36χρονος υπεύθυνος συνδέσμου οπαδών στην ανατολική Θεσσαλονίκη που συνελήφθη την Πέμπτη μετά από έφοδο της αστυνομίας σε συνολικά 13 λέσχες οπαδών στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από πολύωρη ακροαματική διαδικασία, ο 36χρονος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Ανάμεσα στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο σύνδεσμο περιλαμβάνονταν λοστοί, μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα, οικοδομικά υλικά. 

Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ράβδοι, ξύλα, σωλήνες και τούβλα είχαν χρησιμοποιηθεί σε οικοδομικές εργασίες και παρέμειναν εκεί για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση καλλωπισμού του χώρου. Για αστείους χαρακτηρισμούς έκανε λόγο στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα παραπάνω ευρήματα.

Σε βάρος του επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή, ενώ με την ίδια απόφαση απαγορεύεται στον 36χρονο να παρακολουθήσει για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της ομάδας του, στη διάρκεια των οποίων πρέπει να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Ενώπιον του ίδιου Δικαστήριο θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ένας 43χρονος που είχε συλληφθεί, την ίδια μέρα, ως υπεύθυνος άλλου συνδέσμου οπαδών (στη δυτική Θεσσαλονίκη). Αντιμετωπίζει τις ίδιες πράξεις και, επιπλέον, διώκεται για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Αλκη: Ο 20χρονος D.R, πότε διέφυγε και γιατί δεν αναζητείται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΑΣ: Τι απαντά στον Αλέξη Κούγια για τη φωτογραφία του Αλβανού με γιο αστυνομικού

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ: Έφοδος της αστυνομίας σε συνδέσμους στην Αθήνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News