Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Σκέψεις για λουκέτο του Facebook και του Instagram στην Ευρώπη

Μαρκ Ζούκερμπεργκ, social media, facebook, instagram

Εδώ και λίγες μέρες έχει διαρρεύσει στον διαδικτυακό κόσμο ότι οι μετοχές του Μάρκ Ζούκερμπεργκ έχουν μεγάλη πτώση μετά την… ανανέωση του Facebook σε Meta.

Σύμφωνα με τον Guardian και το Side Line Magazine, ο ιδιοκτήτης του Facebook και του Instagram σκέφτεται να κλείσει τις συγκεκριμένες πλατφόρμες σε όλη την Ευρώπη.

Ο λόγος που σκέφτεται να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι εάν η Meta δεν έχει την επιλογή να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται δεδομένα από τους Ευρωπαίους χρήστες της σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να κλείσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ασπίδα προστασίας δεδομένων που χρησιμοποιούσε η εταιρεία ακυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2020.

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο ήταν 1,929 δισεκατομμύρια στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, εμφανίζοντας για πρώτη φορά μείωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν ήταν 1,93 δισεκατομμύρια.

Επιπλέον, μειώθηκε η αξία της Meta πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, στα 10,3 δισ. δολ., σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News