Πειραιάς: Παραλύει ξανά το λιμάνι

Πειραιάς λιμάνι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 06.00 το πρωί η εικοσιτετράωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί στις προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, ως συνέχεια των προηγούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις πύλες του Ικονίου από τα ξημερώματα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Πριν λίγα λεπτά, και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ αποφάσισε έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων της κάνοντας “κράτει” από την εργασία τους και από την προβλήτα Ι ως αντίδραση στην παρουσία των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η σημερινή απεργία δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει στον λιμάνι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων ως αποτέλεσμα των συνολικών προβλημάτων που διαχειρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο η εφοδιαστική αλυσίδα.

Όπως αναφέρει στο κείμενό της η διαχειρίστρια εταιρεία DPort, το ένα εκ των τριών σωματείων εργαζομένων, ΕΝΕΔΕΠ, προκήρυξε ξανά απεργία η οποία κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.

“Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, με γνώμονα αποκλειστικά την μέριμνα των 2.100 εργαζομένων της, έχουν ολοκληρώσει το οικονομικό τους πλάνο προκειμένου να ανταποκριθούν στις διαπραγματεύσεις των όρων της νέας ΣΣΕ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα ποσά των αυξήσεων των αποδοχών των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News