Κορωνοϊός: Μάσκες για πολύ καιρό ακόμη «βλέπουν» οι επιστήμονες

Κορωνοϊός: Όλη η επιστημονική κοινότητα ασχολείται, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με το ενδεχόμενο μιας ακόμη μετάλλαξης ενώ αίσθηση προκαλεί, ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει ουδείς για την προέλευση της Όμικρον…

Με τον φόβο των μεταλλάξεων του κοροναϊού, άγονται και φέρονται οι επιστήμονες, οι οποίοι παρά τα χρόνια που περνούν, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποκωδικοποιήσουν το στέλεχος αυτό που έχει προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Ειδικά για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αποδεικνύεται μέχρι στιγμής και η πιο μεταδοτική, όπως προκύπτει από την ραγδαία εξάπλωσή της, οι επιστήμονες ακόμη ψάχνουν την προέλευσή της.

Την ίδια ώρα όλη η επιστημονική κοινότητα ασχολείται, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με το ενδεχόμενο μιας ακόμη μετάλλαξης, την οποία κάποιοι αναμένουν σύντομα, κάποιοι άλλοι μέσα στο έτος που διανύουμε, ενώ όλοι συμφωνούν σε ένα. Στο στο ότι -μάλλον- θα είναι ανησυχητική.

Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι οι μάσκες ως μέσο προστασίας θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό ακόμη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News