Κορωνοϊός: Έρχεται χαλάρωση των μέτρων – Τι εξετάζεται

κορωνοϊός, χαλάρωση των μέτρων, Ελλάδα

Την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, φαίνεται πως σηματοδοτεί η αποκλιμάκωση των «σκληρών» δεικτών της πανδημίας του κορωνοϊού – έστω και με αργούς ρυθμούς.

Την  Τετάρτη (16/2) η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να δώσει «πράσινο φως» σε κάποιες δραστηριότητες που έχουν παραμείνει κλειστές. Κι αυτές είναι η λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης με όρθιους θαμώνες, η χρήση της μάσκας και η χωρητικότητα στα γήπεδα.

Τόσο η Επιτροπή, όσο και η κυβέρνηση, πάντως εμφανίζονται διστακτικοί στην πλήρη κατάργηση των απαγορεύσεων που συνεχίζουν να ισχύουν.

Οι ειδικοί τονίζουν πως εάν ακολουθήσουμε μια ελεγχόμενη και σχετικά συντηρητική πορεία σήμερα, θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε ένα κανονικό Πάσχα.

Σύμφωνα με τον  γιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, η άρση των περιορισμών «θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και ιδιαίτερα από την έξαρση της επιδημίας τις απόκριες. Ο κόσμος περιμένει να ξεδώσει, αυτό είναι μεγάλο λάθος, πρεπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση τις απόκριες. Το δυσκολότερρο πρόβλημα είναι οι συγκεντρώσεις στους κλειστούς χώρους. Έχουμε έναν ιό που δε σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των επαφών. Ο ιός δεν σταματάει και πολλοί είναι της άποψης να μην κάνουμε κάτι να τον σταματήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News