Michiaki Takahashi: Το Google Doodle για τον Ιάπωνα γιατρό που μας έσωσε από την ανεμοβλογιά

Με το σημερινό doodle, η Google τιμά τον Ιάπωνα ιολόγο Δρ Michiaki Takahashi. Ο Μισιάκι Τακαχάσι είναι ο γιατρός, ο οποίος ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς. Πρόκειται για το εμβόλιο που έχει από τότε χορηγηθεί σε εκατομμύρια παιδιά.

Ο Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1928 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα. Συνέχισε τη δράση του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιακών Νόσων του Πανεπιστημίου το 1959.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους ιούς της ιλαράς και της πολιομυελίτιδας. Το 1963 έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας. Την περίοδο εκείνη, ο γιος του Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) παρουσίασε σοβαρή κρίση ανεμοβλογιάς. Έτσι και ο ίδιος έστρεψε την έρευνά του στη συγκεκριμένη νόσο.

Το 1274 ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο. Εννέα χρόνια νωρίτερα, ο Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) άρχισε να καλλιεργεί ζωντανούς αλλά εξασθενημένους ιούς της ανεμοβλογιάς σε ζώα και ανθρώπους.

Ο Michiaki Takahashi και η έγκριση

Το 1986, το Ίδρυμα Ερευνών για Μικροβιακές Ασθένειες του Πανεπιστημίου της Οσάκα ξεκίνησε την διάθεσή του εμβολίου του Michiaki Takahashi (Μισιάκι Τακαχάσι) στην Ιαπωνία. Ήταν το μοναδικό εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σύντομα χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 80 χώρες.

Το 1994, ο Δρ. Takahashi διορίστηκε διευθυντής της Ομάδας Μελέτης Μικροβιακών Ασθενειών του Πανεπιστημίου της Οσάκα. Έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Το Google Doodle είναι μια ειδική, προσωρινή και μοναδική τροποποίηση του λογότυπου στις αρχικές σελίδες της Google προς τιμήν διαφόρων γιορτών, γεγονότων, επιτευγμάτων και ατόμων.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News