Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ειδική ομάδα αναζητά τους 12 αγνοούμενους

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα:

Στην αναζήτηση των 12 αγνοούμενων από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των Αρχών ενώ όπως έγινε γνωστό παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 24ωρες από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα, αλλά και κλιμάκιο της ελληνικής υπηρεσίας ναυτικών ατυχημάτων βρίσκονται στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, αλλά και για να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμα καίνε μικρές εστίες φωτιάς στο πλοίο και αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεσή τους, θα ρυμουλκυθεί στο ασφαλές σημείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων για να αποφευχθεί η περιβαλλοντική ρύπανση. 

«Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News