Ουκρανική κρίση: Έρχεται συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν αν δεν υπάρξει ρωσική εισβολή

Ουκρανική κρίση: Έρχεται συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Χαραμάδα ελπίδας για αποφυγή του πολέμου στην Ουκρανία, άνοιξε η πρωτοβουλία του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για συνάντηση κορυφής μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας εμφανίζονται καταρχήν θετικοί στην προοπτική της συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν να θέτει ως μοναδική προϋπόθεση να μην γίνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

H σύνοδος αυτή «δεν θα μπορέσει να γίνει παρά μόνο αν η Ρωσία δεν εισβάλει στην Ουκρανία», ανακοίνωσε το Ελιζέ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα.

Οι διπλωματικές προσπάθειες για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία όπου είχαν συσσωρευτεί χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες εντείνονται μέρα με τη μέρα, καθώς τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ θέλουν να αποφευχθεί μία ρωσική εισβολή.

Όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική πλευρά,  θα ακολουθήσει διευρυμένη σύνοδος, με τη συμμετοχή «όλων των μερών» που εμπλέκονται στην ουκρανική κρίση, η οποία θα αφορά «την ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News