Κέρκυρα: Ξεβράστηκαν δύο ζιφιοί στις ακτές της Κέρκυρας - Συγκλονιστική προσπάθεια διάσωσης

Κέρκυρα, πλοίο, φωτιά

Η προσπάθεια τους καταγράφηκε από τον Γιάννη Ράρρη, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο μέρος των προσπαθειών. Τελικά το κήτος μετά από πολλές δυσκολίες βρέθηκε στα ανοιχτά και εξαφανίστηκε στο Ιόνιο Πέλαγος.

Δυο ζιφιοί ξεβράστηκαν τα τελευταία 24ωρα στις ακτές της Κέρκυρας γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Συμφώνα με το corfutvnews.gr o πρώτος ζιφιός εκβράστηκε στην ακτή του Αρίλλα, βορειοδυτικά της Κέρκυρας και οδηγήθηκε πολύ σύντομα στα βαθιά με τη συνδρομή των εθελοντών διασωστών και των περίοικων που εντόπισαν το θαλάσσιο θηλαστικό, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη δεύτερη ραμφοφάλαινα, που εγκλωβίστηκε στο βραχώδες τμήμα της ακτής του Αγίου Γόρδιου, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

Με κινητοποίηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έσπευσαν στο σημείο εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλασσίων Θηλαστικών «Αρίων», που εξέτασαν τα ζώο και έκαναν αιματοληψία για να ακολουθήσει η ανάλυση των δειγμάτων από τους κτηνιάτρους του εργαστηρίου του ΑΠΘ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News