Πολιτική: Συναγερμός στην κυβέρνηση για την παροχή φυσικού αερίου – Έκτακτη σύσκεψη ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου – Τα τρία εναλλακτικά σχέδια

Εισαγωγή αμερικανικού υγροποιημένου αερίου, μεγαλύτερη ενεργοποίηση του TAP και μεταφοράς ενέργειας από την Αίγυπτο εξετάζει το Μαξίμου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση προκαλούν αλυσιδωτές επιπτώσεις τόσο σε διεθνές όσο και σε ενεργειακό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για τις 9:30 το πρωί έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ, στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Στόχος είναι η ενεργοποίηση των όρων που προβλέπονται στη νατοϊκή συμφωνία, όπως η παροχή υποστηρικτικής βοήθειας που θα χρειαστούν οι δυνάμεις της συμμαχίας που κατευθύνονται προς την Ουκρανία.

Παράλληλα, θα εξεταστούν εναλλακτικά σχέδια προκειμένου η χώρα μας να είναι έτοιμη στην περίπτωση που η Μόσχα κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μετά τις αυστηρές κυρώσεις που αναμένεται να λάβει η Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα εκτινάξει την τιμή του φυσικού αερίου που σπάει ήδη το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, συμπαρασύροντας και την τιμή του πετρελαίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News