Οικονομία: Στο σφυρί ακίνητα ηχηρών ονομάτων

Γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν καθώς και ακίνητα που τείνουν να γίνουν… μόνιμοι θαμώνες της πλατφόρμας e-auction επιφυλάσσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τις επόμενες μέρες

Στη λίστα των «παλαιών γνώριμων» που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου είναι οι εγκαταστάσεις του πρώην Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκθέσεων & Προβολής (ΕΚΕΠ), το οποίο βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη σε αξία τιμή πρώτης προσφοράς μεταξύ αυτών που έχουν δρομολογηθεί για την τρέχουσα εβδομάδα καθώς έχει οριστεί στα 17,5 εκατ. ευρώ με επισπεύδουσα την CEPAL Hellas. Πρόκειται για εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της οικογένειας Αλεξόπουλου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993 και για πολλά χρόνια φιλοξενούσε εκθέσεις από διάφορους κλάδους.

Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό παραμένει κλειστό ενώ η τελευταία φορά που φαίνεται να χρησιμοποιείται εντοπίζεται στις αρχές του 2013 όταν λειτούργησε σαν Family Park. Το οικόπεδο, στο οποίο έχει ανεγερθεί το εκθεσιακό κέντρο, εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 12,5 στρεμμάτων ενώ οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν υπόγειο, ισόγειο, εσωτερικό εξώστη, πρώτο και δεύτερο όροφο. Θυμίζουμε ότι αρχικά η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 6,598 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά από αίτηση ανακοπής της Intrum Hellas, που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αυξήθηκε στα 17,8 εκατ. ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News