Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η κίνηση Πούτιν παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο»

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βουλγαρίας – Έκανε αναφορά και στην ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας

Αναφορά στις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αποσχισθεισών περιοχών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ από την Μόσχα, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση με υπουργική αντιπροσωπεία από τη Βουλγαρία, υπό τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και Υπουργό Οικονομικών Assen Vassilev, ο οποίος συνοδεύεται από την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό, αρμόδια για Αποτελεσματική Διοίκηση Kalina Konstantinova, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Bozhidar Bozhanov και τον Υπουργό Ενέργειας Alexander Nikolov.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο πρωθυπουργός σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία λέγοντας πως η χώρα μας «ως θεμελιώδη αρχή, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των κρατών. Καταδικάζει συνεπώς απερίφραστα ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες και ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ συντονίζεται ήδη με τους εταίρους της ώστε η αντίδρασή της να είναι κοινή και ουσιαστική».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News