Γλυκά Νερά: Στο εδώλιο στις 8 Απριλίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Η ώρα της δίκης για το γυναικοκτόνο πιλότο στα Γλυκά νερά – Στο εδώλιο στις 8 Απριλίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 8 Απριλίου ο Μπάμπης Αναγνωστοπουλος για τη δολοφονία της Καρολαιν Κραουτς, τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά.

Το Συμβούλιο είχε υιοθετήσει πλήρως την παραπεμπτική πρόταση- καταπέλτη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη, στην οποία με βαρείς χαρακτηρισμούς κατηγορούσε τον πιλότο για ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψεύδους σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτων ληστών, υποκριτική και αμετανόητη στάση μετά την ανθρωποκτονία, θρασύτητα και έλλειψη μεταμέλειας, ως προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως «τεθλιμμένου χήρου», κυνισμός και φιλαυτία.

Σχετικά με τον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου αυτός, «ευκρινώς συνάγεται» σύμφωνα με τον εισαγγελέα «από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας τις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστεί σας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Με την πρότασή του, ο εισαγγελέας αποδομεί ακόμη τους ισχυρισμούς του πιλότου, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της Καρολάιν ήταν επί της ουσίας ατύχημα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News