Oυκρανία: Νέο διάγγελμα Ζελένσκι, ζητά συνάντηση με Πούτιν σε ουδέτερο έδαφος

Oυκρανία: Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με νέο του διάγγελμα επέρριψε ευθύνες στη διεθνή κοινότητα για το γεγονός πως η Ουκρανία έμεινε μόνη της και ζήτησε από τον Βλάντιμιρ Πούτιν να συναντηθούν σε ουδέτερο έδαφος.

Η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταλάβει εδάφη, ενώ πλέον έχουν αρχίσει και επιχειρήσεις με στόχο το Κίεβο.

O Ουκρανός πρόεδρος, Βλάντιμιρ Ζελένσκι με νέο του διάγγελμα επέρριψε ευθύνες στη διεθνή κοινότητα αλλά και στο ΝΑΤΟ τονίζοντας πως οι κυρώσεις έναντι της Ρωσίας δεν αρκούν.

Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε πως σε συνομιλία που είχε με τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ρώτησε για την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και δεν έλαβε απάντηση.

«Ρώτησα τους 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πότε η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Όλοι τους ήταν φοβισμένοι, κανείς δεν απάντησε. Εμείς όμως δεν φοβόμαστε.»

Θα συζητήσουμε με την Ρωσία – Είμαι ο νούμερο 1 στόχος

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους όρους που έχει θέσει η Ρωσία, τονίζοντας πως είναι διατεθειμένος να συζητήσει σε ουδέτερο έδαφος για ένα ουδέτερο καθεστώς, από την στιγμή που η Ουκρανία δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο δήλωσε προβληματισμένος για το γεγονός πως δεν έχει λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις. 

Τέλος, αναφέρθηκε και στον ίδιο αλλά και την οικογένειά του και υπογράμμισε πως ο ίδιος είναι ο νούμερο ένα στόχος της αντίπαλης πλευράς, με την οικογένειά του να βρίσκεται και αυτή στον στόχο.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο εχθρός με θεωρεί ως στόχο νούμερο 1. Την οικογένειά μου, ως στόχο νούμερο 2. Θέλουν να καταστρέψουν πολιτικά την Ουκρανία καταστρέφοντας τον αρχηγό του κράτους.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News