Δίκη Λιγνάδη: Καταθέτει σήμερα ο πρώτος άνδρας που τον κατήγγειλε για άγρια σεξουαλική κακοποίηση

Καταθέτει σήμερα ο πρώτος άνδρας που κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη για άγρια σεξουαλική κακοποίηση

Αντιμέτωπος με τον πρώτο άνδρα που τον κατήγγειλε για άγρια σεξουαλική κακοποίηση θα βρεθεί σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του, έπειτα από την ολιγοήμερη διακοπή που είχε ζητήσει η υπεράσπισή του στις 11 Φεβρουαρίου. 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου δικάζεται για βιασμούς κατά συρροή τριών ανηλίκων και ενός ενήλικου άνδρα, κατηγορία που τον είχε οδηγήσει πριν από ένα περίπου χρόνο στις φυλακές της Τρίπολης, ως προσωρινά κρατούμενο.

Σήμερα, στο ακροατήριο, εκτός απροόπτου η δίκη για την υπόθεση αυτή, θα ξεκινήσει κανονικά και στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει ο πρώτος άνδρας που κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. 

Πρόκειται για έναν 27χρονο, ο οποίος κατοικεί πλέον μόνιμα στη Σουηδία. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει καταγγείλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2011, όταν ήταν σε ηλικία 16 ετών. Στο «δια ταύτα» του βουλεύματος με το οποίο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παραπέμφθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η συγκεκριμένη περίπτωση αποτυπώνεται ως εξής:
 
«Ο κατηγορούμενος στο Μεταξουργείο Αττικής σε απροσδιόριστη ημερομηνία κατά το χρονικό διάστημα από 01.04.2011 έως 31.05. 2011, αφού προσκάλεσε στο διαμέρισμά του τον (….) αιγυπτιακής καταγωγής, γεννηθέντα την 14.09.1995, με το πρόσχημα να συζητήσουν το επαγγελματικό του μέλλον στον χώρο του θεάτρου του προσέφερε αλκοόλ και τσιγάρο ινδικής κάνναβης, περιάγοντας αυτόν σε κατάσταση αναισθησίας». 
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News