Ουκρανία: Ενισχύονται οι Ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα. Mάχες μέσα στο Κίεβο

Ουκρανία – πόλεμος: Ενισχύονται οι Ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα. Mάχες μέσα στο Κίεβο.

Συνεχίζεται με όλα τα μέσα από αέρος, ξηράς και θαλάσσης η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το in.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας αναφέρθηκαν σφοδρές μάχες ακόμα και σε λεωφόρο του Κιέβου καθώς ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας την κλιμάκωση των στρατιωτικών της επιχειρήσεων.

Δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν νέα ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων και περίπου 150 μεταγωγικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τη Maxar, στις δορυφορικές φωτογραφίες (κεντρική επάνω, και κάτω) που τραβήχτηκαν την Παρασκευή διακρίνονται περισσότερα από 90 ελικόπτερα σταθμευμένα σε δρόμο κοντά στην πόλη Χοϊνίκι της Λευκορωσίας, να σχηματίζουν «αλυσίδα» μήκους σχεδόν 8 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, εμφανίζεται ισχυρή χερσαία δύναμη με εκατοντάδες οχήματα σε κοντινό σημείο.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, η οποία παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων.

Επίθεση στο Χάρκοβο και το Κίεβο
Λίγα λεπτά πριν τις 05.30 σήμερα Σάββατο ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο της Ουκρανίας, ενώ συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στη χώρα. Λίγο νωρίτερα, ο στρατός της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι απέκρουσε επίθεση μέσα στο Κίεβο των ρωσικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στα βορειοανατολικά της ουκρανικής πρωτεύουσας

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι τις μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Σάββατο απέκρουσε ρωσική επίθεση σε λεωφόρο του Κιέβου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ρώσοι στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση σε ουκρανική στρατιωτική βάση στο Κίεβο, η οποία αποκρούστηκε, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού είχαν ακουστεί γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News