Οικονομία: Στα 184 ευρώ η μεγαβατώρα το φυσικό αέριο – Ρεκόρ 8ετίας για το πετρέλαιο

Σε νέο ράλι ανόδου βρίσκονται τα εμπορεύματα με πετρέλαιο, φυσικό αέριο και σιτηρά να πετούν στην κυριολεξία, σπάζοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, μετά τους φόβους για πληθωριστικές πιέσεις από τις νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, που προμηθεύει το 35% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο.

Εν μέσω φόβων για διακοπή του εφοδιασμού, το ολλανδικό φυσικό αέριο σημειώνει άλμα πάνω από 50%, αγγίζοντας τα 184 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ σε νέο ρεκόρ εκτοξεύτηκε το αμερικανικό πετρέλαιο, την ώρα που ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς Brent ξεπέρασε τα 111 δολάρια το βαρέλι, καθώς το ράλι του αργού συνεχίζεται.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate , το σημείο αναφοράς για το πετρέλαιο των ΗΠΑ, σημείωσαν άλμα 6,05% στα 109,67 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα εκτινάχθηκαν στα 110,18 δολάρια το βαρέλι – το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης την Τρίτη , το συμβόλαιο σημείωσε άνοδο 8,03% και διαμορφώθηκε στα 103,41 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News