Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόλεμος διαρκείας ή διπλωματική λύση; - Το BBC προσπαθεί να προβλέψει την επόμενη μέρα στην Ουκρανία

Πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές επιχειρούν να προβλέψουν την επόμενη μέρα  – Ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου, ο κόσμος έχει αλλάξει – Η στάση της Ευρώπης απέναντι σε ζητήματα ασφαλείας αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Άμεση ανάλυση για το πώς θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία επιχειρεί το BBC. Όπως αναφέρει, μέσα σε καθεστώς πολέμου, είναι δύσκολο για κάποιον να δει τι ακολουθεί, αφού κυριαρχούν τα νέα από το πεδίο της μάχης, οι διπλωματικές συνομιλίες, η συγκίνηση αυτών που πενθούν, οι εκτοπισμένοι. Όμως πώς θα εξελιχθεί η σύγκρουση; Λίγοι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον με σιγουριά.

1. Ένας σύντομος πόλεμος

 Η Ρωσία κλιμακώνει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις. Η ρωσική αεροπορία εξαπολύει καταστροφικές ενώ μαζικές κυβερνοεπιθέσεις παραλύουν βασικές υποδομές της Ουκρανίας.

Διακόπτεται η ηλεκτροδότηση όπως και τα δίκτυα επικοινωνιών. Χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν. Παρά τη γενναία αντίσταση, το Κίεβο «πέφτει» στα χέρια των Ρώσων μέσα σε λίγες μέρες. Η κυβέρνηση αντικαθίσταται με ένα καθεστώς «μαριονέτας» που υποτάσσεται στη Μόσχα. Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είτε δολοφονείται είτε βρίσκει καταφύγιο στη δυτική Ουκρανία ή ακόμα και στο εξωτερικό, για να σχηματίσει μια εξόριστη κυβέρνηση.

Περισσότερα εδώ!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News