Καιρός: Πού θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες - Πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός με ισχυρές καταιγίδες. Πρόγνωση της ΕΜΥ και για την Καθαρά Δευτέρα 2022.

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, από το μεσημέρι και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ κατά τόπους στα δυτικά θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Θρακικό πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βραδυ κατά τόπους στα νότια θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου, οι οποίες στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους πυκνές, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ κατά τόπους θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς, όπου μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βορειότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που είναι πιθανό κατά διαστήματα να είναι έντονα, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι ανατολικοί 6 με 7 και στα νότια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2022

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Τις βραδινές ώρες στα βόρεια οι βροχές θα ενταθούν και κυρίως στο βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, από το βράδυ όμως στα βόρεια ορεινά οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια θα φτάσει τους 16 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News