Απαγωγή Κυπαρίσση: Γιατί του ξύρισαν το κεφάλι - Η μαραθώνια κατάθεση και η εμπλοκή γυναίκας

Καλά διαβασμένοι οι απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση – Ελαφρά υποσιτισμένος και με μώλωπες ο 40χρονος επιχειρηματίας – Τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς.

Του ξύρισαν το κεφάλι για να μην αφήσει τρίχες και ίχνη dna στα σημεία που τον έκρυβαν, τον είχαν δεμένο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ενώ φαίνεται ότι τον μετακίνησαν σε διαφορετικό κρησφύγετο, υπό τον φόβο εντοπισμού της αρχικής τοποθεσίας. Για 66 ημέρες, οι απαγωγείς του Γιώργου Κυπαρίσση, έδρασαν με μεθοδικότητα, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος που θα προδώσει τις κινήσεις τους.

Τις λεπτομέρειες πίσω από τη δράση τους, αποκάλυψε την Παρασκευή στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 40χρονος επιχειρηματίας κατά την “μαραθώνια”, πρώτη κατάθεση του. Δεν αποκλείει, όπως είπε στις αρχές, ανάμεσα στους άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες της απαγωγής, να “κρύβεται” και μια γυναίκα. Στο σώμα και το πρόσωπο του επιχειρηματία, εντοπίστηκαν αμυχές και μώλωπες, σημάδια που προκλήθηκαν τόσο κατά την αρπαγή, όσο και κατά την κράτησή του.

Αμυχές, μώλωπες και ξυρισμένο κεφάλι 

«Είμαι τώρα τρελαμένος, να είστε καλά θα μιλήσουμε αύριο», ανέφερε ο 40χρονος, στους δημοσιογράφους, επιστρέφοντας σπίτι του το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την πολύωρη κατάθεση του στις αρχές.  Το κεφάλι του Γιώργου Κυπαρίσση ήταν ξυρισμένο, καθώς φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο, οι δράστες ήθελαν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να αφήσει στους χώρους που χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα, τρίχες από τα μαλλιά του και άλλα ίχνη dna. Ο επιχειρηματίας που εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ήταν ελαφρώς υποσιτισμένος παρά το γεγονός ότι οι απαγωγείς του προσέφεραν τροφή, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχε εκδορές και μώλωπες στο σώμα του και το πρόσωπο του. Μάλιστα τα χτυπήματα προκλήθηκαν, όχι μόνο κατά την αρπαγή του αλλά και κατά την κράτηση του, καθώς φαίνεται ότι οι δράστες επιχειρούσαν με αυτό τον τρόπο να ασκούν πίεση στην οικογένεια του.

Η γυναίκα απαγωγέας

Στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, περίπου 4 ώρες μετά την απελευθέρωση του, ο Γιώργος Κυπαρίσσης ξεκίνησε την μαραθώνια κατάθεση του στην Ασφάλεια Αττικής. Του ζητήθηκε να περιγράψει την διάρκεια των διαδρομών που έκανε, στοιχεία που παραπέμπουν σε τοποθεσίες, λεπτομέρειες σχετικά με τα οχήματα των απαγωγέων, τις επαφές και τις επικοινωνίες που είχε μαζί τους, ήχους που άκουγε κατά την κράτηση του, ακόμα και… τον αριθμό των σκαλοπατιών που ανεβοκατέβαινε όταν βρισκόταν στα κρησφύγετα των κακοποιών.  Ο επιχειρηματίας παρά το γεγονός ότι ήταν τρομαγμένος και εμφανώς καταβεβλημένος, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα συνεργάσιμος ενώπιον των αρχών και σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ήταν ψύχραιμος και συγκροτημένος, χωρίς κανένα ίχνος πανικού. Από τα όσα εξιστόρησε στους αστυνομικούς, προκύπτει ότι οι απαγωγείς τον είχαν δεμένο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, τον άφηναν να βλέπει τηλεόραση σε συγκεκριμένο κανάλι, ενώ από τις περιγραφές του φαίνεται ότι πιθανότατα τον μετακίνησαν μια φορά. Μάλιστα δεν απέκλεισε ανάμεσα στους δράστες της απαγωγής, να υπήρχε και μια γυναίκα. Χωριστές καταθέσεις έδωσαν και τα τρία αδέρφια του 40χρονου, καθώς ήταν εκείνοι που επικοινωνούσαν με τους απαγωγείς το προηγούμενο διάστημα.

Οι δύο φωτογραφίες- απόδειξη ζωής

Δύο φορές οι απαγωγείς έστειλαν στην οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση φωτογραφία του, ως απόδειξη ότι είναι ζωντανός. Και στις δύο περιπτώσεις, ο 40χρονος, κρατούσε μια εφημερίδα της ίδιας ημέρας για να πειστούν οι συγγενείς του ότι είναι καλά. Η πρώτη φωτογραφία στάλθηκε κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο μετά την απαγωγή, ενώ η δεύτερη κατά το νέο κύκλο επαφών, που άνοιξε μετά την επιστολή-έκκληση της μητέρας του επιχειρηματία.  Αφού η οικογένεια βεβαιώθηκε ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης ήταν καλά, ακολούθησαν οι τελικές συνεννοήσεις για τα λύτρα και την ελεγχόμενη απελευθέρωση. Λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής, οι απαγωγείς άφησαν τον επιχειρηματία σε τοποθεσία κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοίου. Ο 40χρονος σταμάτησε διερχόμενο αυτοκίνητο και με το κινητό του οδηγού επικοινώνησε με την οικογένειά του, ενώ ζήτησε από τον άνδρα να τον μεταφέρει σε σημείο που είχε ταξί.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News