Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο παλιός αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας Όλεγκ Λούζνι «πήρε τα όπλα»

Ο Όλεγκ Λούζνι, όπως και πολλοί άλλοι αθλητές, έχει επίσης στρατολογηθεί και πήρε τα όπλα για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, Ουκρανία.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, κάτοχος της Premier League με τη φανέλα της Άρσεναλ, σε συνέντευξή του στην «Mirror» τόνισε πώς άλλαξε η ζωή του μέσα σε λίγα 24ωρα.

«Όπως όλοι οι Ουκρανοί που υπερασπίζονται την πατρίδα μας, έτσι κι εγώ» είπε μεταξύ άλλων ο Λούζνι. Συνέχισε ο παλαίμαχος αμυντικός: «Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη, οι σειρήνες ηχούν τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, ακόμη και τη νύχτα. 

Οι άνθρωποι πρέπει να τρέχουν μανιωδώς σε καταφύγια, ακόμη και γυναίκες με μικρά παιδιά, που δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Είναι τρομοκρατημένοι, ολόκληρες πόλεις και ολόκληρα χωριά βομβαρδίζονται και καταστρέφονται, οι άνθρωποι στερούνται φυσικού αερίου, ρεύματος, νερού και τροφής.»

Ο 53χρονος Λούζνι, ο οποίος αφού αποχώρησε από την ενεργό δράσηι (είχε χρόνο, το 1989, να παίξει και παιχνίδια με την φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης), έγινε υπηρεσιακός προπονητής της Ντιναμό Κιέβου και στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία της Ταβρίγια (Συμφερούπολη).

Επισήμανε ακόμη πως είναι «απόλυτα σύμφωνος» με τις πρόσφατες κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά των Ρώσων αθλητών. «Υποστηρίζω όλες τις κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι μέρος ενός έθνους. Και όταν το έθνος εκλέγει τον πρόεδρο, φέρει επίσης ευθύνη για τις ενέργειες του εκλεγμένου προέδρου. Εάν σιωπήσουν, σημαίνει υποστηρίζουν αυτό που συμβαίνει: την εισβολή σε μια ειρηνική χώρα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News