Πολιτική: Ποιοι θέλουν «κόμμα Πούτιν» στην Ελλάδα - Πού κοιτάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Καμμένος

Ποιοι θέλουν «κόμμα Πούτιν» στην Ελλάδα: Γιατί ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Καμμένος κοιτάζουν προς Ανατολή

Ένα φάντασµα πλανάται πάνω από τo πολιτικό σύστηµα της χώρας, το φάντασµα του ρωσικού κόµµατος. Ενός «κόµµατος» που µπορεί επισήµως να µην υπάρχει, όµως είτε κόµµατα στο σύνολό τους είτε µεµονωµένοι πολιτικοί λειτουργούν ως άτυποι εκπρόσωποι του Πούτιν στην Ελλάδα.

Το «κόµµα» αυτό αξίζει να σηµειωθεί πως δεν περιχαρακώνεται ιδεολογικά, δεδοµένου ότι συµπεριλαµβάνει τόσο αριστερούς όσο και (ακρο)δεξιούς. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική, καθώς έβγαλε στην επιφάνεια την ισχυρή διείσδυση του ρωσικού παράγοντα στη χώρα µας. Οι αντιδράσεις των κοµµάτων στον πόλεµο ήταν χαρακτηριστικές των διαθέσεών τους, των ταλαντεύσεών τους, αλλά και των αντιφάσεών τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ουκρανία: Τέσσερις όρους θέτει ο Πούτιν για να σταματήσει τον πόλεμο

Για διαφορετικούς λόγους κοιτούν προς… Ανατολή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και, βεβαίως, η Ελληνική Λύση, όπως επίσης παλαιότερα οι ΑΝ.ΕΛ. του Π. Καµµένου. Κατά πολλούς, άλλωστε, ένα από τα συστατικά στοιχεία που συνέβαλαν στο «πάντρεµα» µε τον Αλέξη Τσίπρα ήταν και η αγάπη τους για το «ξανθό γένος». Ο Π. Καµµένος δεν δίστασε, µάλιστα, να κάνει ακόµα και «like» στις προσβλητικές αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα προαναφερθέντα κόµµατα εµφορούνται από έντονο αντιδυτικισµό, αντιαµερικανισµό, ιδιαίτερα δε το ΚΚΕ, που η ιδεολογία του είναι σε πολύ µεγάλο βαθµό βασισµένη και σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Βεβαίως, εξαρχής ο Περισσός δεν έκρυψε την αντίθεσή του στον πόλεµο, εντάσσοντας και τον Πούτιν στον µακρύ κατάλογο των ηγετών που εξαπολύουν «ιµπεριαλιστικούς πολέµους». Για τα δεδοµένα, µάλιστα, του ΚΚΕ, ήταν µεγάλη υπέρβαση το γεγονός ότι έκανε συγκέντρωση έξω από τη ρωσική πρεσβεία, έστω και αν στο τέλος η πορεία κατέληξε στην αµερικανική πρεσβεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News