Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε αμερικανικό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο
Το’ πε και το΄κανε ο Τζο Μπάιντεν. Ο αμερικανός πρόεδρος, νωρίς το πρωί της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ), ανακοίνωσε εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών στο ρωσικό πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, καθώς και στις εισαγωγές άνθρακα, ως αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται για 13η μέρα.
«Απαγορεύουμε κάθε εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου» είπε ο Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως «είμαστε ενωμένοι, δεν χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν».
Μάλιστα, εξήγησε πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τους συμμάχους της χώρας, ενώ παραδέχτηκε πως «το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει επιπτώσεις και για εμάς». «Ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα» στην ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε αιτιολογώντας την απόφαση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Καραπαπάς για Δούκα: «Δήμαρχος Αθηναίων ή εργοδηγός του Αλαφούζου;»
- Καλάμπρια: Σενάρια για Σασουόλο, Τορίνο και Κάλιαρι
- Νίκολα Μιλουτίνοφ: Αυτή είναι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
- Τάισον σε Λουτσέσκου: «Θα έχεις για πάντα μια θέση στην καρδιά μου, σε αγαπώ στρατηγέ»
- Reuters: Πρώτο το in σε αξιοπιστία και αναγνωσιμότητα μεταξύ των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα – Πρωτιά και για το δελτίο του Mega
