Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το ανοιχτό παράθυρο Ζελένσκι για διαπραγμάτευση -Τι απάντησε στους 4 όρους Πούτιν

Αναλυτικότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος με φόντο την τριμερή των ΥΠΕΞ της Τουρκίας, της Ρωσίας και την Ουκρανίας στην Αττάλεια στις 10 Μαρτίου σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι δεν θέλει πλέον να επιμείνει ώστε να πετύχει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, έναν δηλαδή από τους λόγους που επικαλέστηκε η Ρωσία για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Κάνοντας άλλο ένα «άνοιγμα» προς τη Μόσχα, δηλώνει έτοιμος για έναν «συμβιβασμό» σε ό,τι αφορά το καθεστώς των αυτονομιστικών εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε μονομερώς την ανεξαρτησία αυτών των περιοχών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, λίγες ημέρες πριν εξαπολύσει τον πόλεμο.

«Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, μετρίασε τη θέση μου για το θέμα αυτό εδώ και λίγο καιρό, αφότου αντιληφθήκαμε» ότι το ΝΑΤΟ «δεν ήταν έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία» ανέφερε σε αυτήν τη συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ώρα ΗΠΑ. «Η Συμμαχία φοβάται ότι είναι αμφιλεγόμενη και μια σύγκρουση με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, δεν θέλει να είναι ο πρόεδρος «μιας χώρας που παρακαλά γονυπετής» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News