Πολιτική: Σενάρια πρόωρων εκλογών μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις κορυφαίων υπουργών που ζητούν την επιστροφή στο μπόνους των 50 εδρών προκειμένου να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις αλλαγές που διαμορφώνονται στο γεωπολιτικό πεδίο και με την ενεργειακή κρίση να πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη, φαίνεται να οδηγούν το Μαξίμου στον επαναπρογραμματισμό του εκλογικού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει στο τραπέζι το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, μία κίνηση με την οποία συμφωνούν αρκετοί κορυφαίοι υπουργοί. Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως σε εθνικές κρίσιμες στιγμές απαιτούνται ισχυρές κυβερνήσεις που θα παίρνουν γρήγορες αποφάσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί ήταν η πρόσφατη τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη. “Δεν έχω αρμοδιότητα επί του εκλογικού νόμου. Γενική μου αρχή είναι ότι είμαι εξαιρετικά υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων. Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρέπει να σας πω ότι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που τα πήγαμε τόσο καλά στις επενδύσεις, τα τελευταία δύο χρόνια”, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΣΚΑΙ, μία άποψη με την οποία συμφωνούν αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News