Πόλεμος στην Ουκρανία: Χωρίς πρόοδο οι συζητήσεις Λαβρόφ - Κουλέμπα για 24ωρη κατάπαυση πυρός

24ωρη κατάπαυση πυρός ζήτησε ο Κουλέμπα που είπε ότι ο Λαβρόφ δεν δεσμεύθηκε επειδή «άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτό στη Μόσχα»

Σε… φιάσκο εξελίχθηκε τελικά η συνάντηση Κουλέμπα-Λαβρόφ, παρά τις μεγάλες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα 24ωρα για πρόοδο σε ό,τι αφορά την κατάπαυση πυρός και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Χωρίς πρόοδο στο επείγον ζήτημα της κατάπαυσης πυρός ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Όπως δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα μετά την συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια, συζητήθηκε κατάπαυση πυρός 24 ωρών, ωστόσο δεν έγινε καμία πρόοδος. «Φαίνεται πως άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις στη Ρωσία» σημείωσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

«Δυστυχώς ο κ. Λαβρόφ δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους… Ζητήσαμε κατάπαυση πυρός 24 ωρών για να λύσουμε τα ανθρωπιστικά προβλήματα. Δεν κάναμε καμία πρόοδο. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειεές μας, έτσι ώστε να βρούμε κάποια λύση για τα ανθρωπιστικά ζητήματα.

Θα ξανασυναντηθούμε στο ίδιο πλαίσιο, στον βαθμό που θα υπάρξει δυνατότητα να βρεθούν λύσεις. Οταν συναντιούνται δύο υπουργοί εχουν εντολή γιατί τους έχει εμπιστευτεί ο ηγέτης τους. Αυτή είναι η δική μου δέσμευση να συνεχίσω προκειμένου να σταματήσουμε τον πόλεμο και την οδύνη των ουκρανών και να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας από τη Ρωσία», ανέφερε ο κ. Κουλέμπα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News