ΤΑΙΠΕΔ: Δύο νέοι ενδιαφερόμενοι για την Αττική Οδό

Συνεχίζει ως έχει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ και δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Βασικός στόχος παραμένει η ολοκλήρωση εμβληματικών αποκρατικοποιήσεων, όπως των ΔΕΠΑ Υποδομών, Εγνατίας οδού, Λιμένα Αλεξανδρούπολης και η προώθηση εκείνων που έχουν ήδη ξεκινήσει π.χ. Αττικής Οδού, μαρίνα yacht στην Κέρκυρα κ.ά.

Επίσης, δεν τίθεται θέμα καθυστερήσεων στην ωρίμανση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης από την Μονάδα Ωρίμανσης Έργων (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ. Οι μηχανές εκεί έχουν φουλάρει, καθώς όχι μόνον δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση, αλλά είναι εθνική επιτακτική ανάγκη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης να προχωρήσουν.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, βασικός στόχος είναι να κλείσουν όλες οι εκκρεμείς. Η ΔΕΠΑ Υποδομών είναι μια από αυτές για την οποία στόχος είναι η ολοκλήρωση της συμφωνημένης συναλλαγής μέσα στον Ιούνιο. Για την Εγνατία Οδό, ο στόχος είναι η ολοκλήρωση της συναλλαγής να γίνει μέχρι τέλος του έτους.

Για το Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών παραμένει στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Πλέον μετά τις έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο γεωστρατηγικός ρόλος του λιμένα της Θράκης αναβαθμίζεται και ο εκσυγχρονισμός του επείγει ακόμη περισσότερο, τόσο ως διαμετακομιστικό κέντρο, όσο και ως ενεργειακή πύλη (λόγω FSRU).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News