Πάτρα: Το σπάνιο σύνδρομο, οι σπασμοί και οι ενδείξεις ασφυξίας - Ο «γρίφος» με τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών

Πάτρα: Το σπάνιο σύνδρομο, οι σπασμοί και οι ενδείξεις ασφυξίας – Ο «γρίφος» με τα αίτια θανάτου των τριών παιδιών. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα

Διαφορετικούς σκοπέλους καλούνται να ξεπεράσουν οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα τα οποία έφυγαν από τη ζωή ξαφνικά μέσα σε διάστημα τριών χρόνων.

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι πολλά, με τους ειδικούς να πρέπει να εντοπίσουν κοινά στοιχεία και διαφορές στις τρεις περιπτώσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου και κυρίως να απαντήσουν στο ερώτημα εάν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση ή όχι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση, με δεδομένο ότι Τζωρτζίνα, Μαλένα και Ίριδα δεν φαίνεται να έπασχαν από σύνδρομα κληρονομικής φύσεως που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη ζωή τους σε πρόωρο τέλος.

Το σπάνιο σύνδρομο και οι σπασμοί της Τζωρτζίνας

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δημοσιογράφος που έχει ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη μέρα, αναφέρθηκε χθες στο σύνδρομο το οποίο επικαλείται η πλευρά της μητέρας περί καρδιακής αρρυθμίας της Τζωρτζίνας και με το οποίο εξηγεί τον θάνατου της εννιάχρονης.

Πρόκειται για το σύνδρομο “ταχύ – βραδύ”, με τον ασθενή να έχει πότε ταχυκαρδία και πότε βραδυκαρδία, το οποίο -όπως αναφέρουν κορυφαίοι γιατροί- οφείλεται σε εκφυλισμό της στεφανιαίας νόσου αλλά καταγράφεται αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας θα μπουν σύντομα και τα βίντεο που τράβηξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τους σπασμούς της Τζωρτζίνας, μετά από υπόδειξη του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς οι γιατροί δεν είχαν παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News