Φαληρικός Όρμος: Σε έναν μήνα ολοκληρώνεται η ανάπλασή του

Mέσα σε ένα μήνα περίπου αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα από τα πλέον πολύπαθα έργα, αυτό της πρώτης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. 

Πλέον εκείνο που απομένει να δοθεί είναι ένα υδραυλικό κομμάτι του έργου που σχετίζεται με κάποια στάσιμα νερά στον Κηφισό.

Η σύμβαση με ανάδοχο τον κατασκευαστικό Όμιλο Ακτωρ υπεγράφη τον Μάϊο του 2017 και ήταν αρχικού προϋπολογισμού 73 εκατ ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα έπρεπε να ολοκληρωθεί εντός διετίας (ορίζοντας ολοκλήρωσης 21 μήνες).

Ωστόσο μία σειρά προβλημάτων όπως η “έλλειψη επαρκών μελετών στον αρχικό σχεδιασμό και μη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση”, η “πανδημία αλλά και τα παλαιότερα οικονομικά προβλήματα του αναδόχου πριν από την τοποθέτηση της νέας διοίκησης του Ομίλου, οδήγησαν σε 6 συνολικά παρατάσεις ολοκλήρωσης των εργασιών.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια της Αττικής, οι λόγοι που το έργο καθυστέρησε τόσο πολύ να παραδοθεί, ήταν ότι δεν σχεδιάστηκε καλά εξ αρχής. 

«Έλειπαν σημαντικές μελέτες, ενώ και ο αρχικός προϋπολογισμός αποδείχθηκε υποεκτιμημένος κατά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ως εκ τούτου το έργο δεν μπορούσε να προχωρούσε ούτε να προχωρήσει, αλλά ούτε και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράματα που είχαν αρχικώς τεθεί στην σύμβαση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News