Λευτέρης Αυγενάκης: Πήγε στην προβολή της ταινίας του Παναθηναϊκού, «Ταξίδι στα αστέρια»

Την ταινία «Ταξίδι στα αστέρια», που αφηγείται την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, παρακολούθησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μαζί με τους θρύλους και νυν διοικητικούς ηγέτες των «πρασίνων», Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ικανοποιημένος από όσα είδε, ο υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε όλους τους φιλάθλους -όχι μόνο του Παναθηναϊκού- να δουν την ταινία, τονίζοντας ότι «… μέσα από τη μεγάλη οθόνη (όπως και με την αντίστοιχη ταινία για τη ΑΕΚ, το «1968»), όχι μόνο διατηρείται ζωντανό ένα κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της χώρας μας, αλλά μπορεί και να “περάσει” στις νέες γενιές το κομβικό μήνυμα της αξίας του αθλητισμού».

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Στην προβολή της ταινίας “Ταξίδι στα αστέρια”, με την ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού: Από την ίδρυση του τμήματος το 1919, την γυναικεία ομάδα το 1937, τη διάσωση των τροπαίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την κατασκευή του “Τάφου του Ινδού” έως την ανάληψη των ηνίων από τους σπουδαίους και ανιδιοτελείς παράγοντες, τους αείμνηστους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο το 1987, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τα έξι ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η ένδοξη ιστορία του “εξάστερου” αποτυπώνεται γλαφυρά, με το σκηνοθετικό βάρος να πέφτει στην τελευταία 25ετία, οι ερμηνείες είναι χαρακτηριστικές και η αναπαράσταση κάθε εποχής, σ’ αυτά τα 100 χρόνια, ιδιαίτερα επιτυχημένη.

Ήταν προνόμιο, μάλιστα, να παρακολουθώ τη δίωρη προβολή δίπλα δίπλα στους αθλητές θρύλους στου Παναθηναϊκού, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Προσπαθούσαν να κρατηθούν ατάραχοι βλέποντας τους εαυτούς τους στο πανί, ξαναζώντας τις τεράστιες κατακτήσεις υπό το πρίσμα του σεναρίου, αλλά η συγκίνησή τους ήταν φανερή.

Να πάτε να δείτε την ταινία, είτε είστε φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, είτε όχι. Είναι ευχής έργο που μέσα από τη μεγάλη οθόνη (όπως και με την αντίστοιχη ταινία για τη ΑΕΚ, το “1968”) όχι μόνο διατηρείται ζωντανό ένα κομμάτι της αθλητικής ιστορίας της χώρας μας, αλλά μπορεί και να “περάσει” στις νέες γενιές το κομβικό μήνυμα της αξίας του αθλητισμού: εξαιρετική η σκηνή με τον Γιώργο Κολοκυθά να προπονείται στη Λεωφόρο για να γίνει καλύτερος και να ξεπεράσει το επίτευγμα που την ίδια ώρα άκουγε στο ραδιόφωνο να συντελείται εκεί δίπλα, στο Καλλιμάρμαρο, με την ΑΕΚ που έφερνε την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News