Κορωνοϊός: Η εκτόξευση των κρουσμάτων πάει πίσω τη χαλάρωση των μέτρων - Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Η εκτόξευση των κρουσμάτων πάει πίσω τη χαλάρωση των μέτρων – Συνεδριάζουν οι ειδικοί. Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων φέρνει μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

«Στοπ» στην περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων φέρνει, η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι (η χθεσινή συνεδρίαση αναβλήθηκε) για να σταθμίσει τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει τελικά σε περαιτέρω άρση (μετά την προηγούμενη απόφαση για αύξηση πληροτήτων στα γήπεδα και στα πλοία) ή θα αφήσει περιθώριο χρόνου μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των ημερήσιων διαγνώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο προβληματισμός των μελών της Επιτροπής είναι έντονος, δεδομένου πως η Ομικρον 2 έχει εξαπλωθεί, ενώ και διεθνώς παρατηρείται άνοδος κρουσμάτων.

Στη θεματολογία της σημερινής συνεδρίασης, η ενδεχόμενη κατάργηση του ενός από τα δύο self tests, στα οποία υποβάλλονται εβδομαδιαίως οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News