Αττική οδός: Οι συμμαχίες - Σε ποια χέρια θα περάσει...

Αττική οδός: Συμμαχία Mytilineos – Vinci. Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι επαφές ελληνικών και ξένων ομίλων

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι επαφές ελληνικών και ξένων ομίλων για τη συγκρότηση των κοινοπραξιών που θα διεκδικήσουν τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, καθώς στις 20 Απριλίου καλούνται από το ΤΑΙΠΕΔ να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Mytilineos αναμένεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό σε κοινοπραξία με τον γαλλικό όμιλο Vinci με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στην πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Ένα δεύτερο σχήμα έχει ήδη δημιουργηθεί από τον όμιλο Κοπελούζου και την αυστραλιανή Macquarie που πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συμφωνία απόκτησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι όμιλοι Ελλάκτωρ και ΑΒΑΞ, που ελέγχουν σήμερα την Αττική Οδός ΑΕ και διαχειρίζονται τον οδικό άξονα, θα καταθέσουν κοινή προσφορά για τη νέα σύμβαση παραχώρησης.

Δεν επιβεβαιώνονται, όμως, οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες θα συνεργαστούν με τον γαλλικό όμιλο Egis ο οποίος συμμετέχει και σήμερα στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού, την Αττικές Διαδρομές.

Διαβάστε περισσότεραεδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News