Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οι κομβικές ημερομηνίες και οι διαγνώσεις για «εγκεφαλοπάθεια» και «ανοξία»

Τρεις κομβικές ημερομηνίες στους τελευταίους μήνες της ζωής της 9χρονης Τζωρτζίνας αποτελούν κλειδί για την επίλυση του μυστήριου θανάτου της. Αναλυτές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν επικεντρωθεί στο τι συνέβη πέρυσι στις 11 Απριλίου και στις αρχές Ιουλίου και φέτος στις αρχές Ιανουαρίου, όταν η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη εισήχθη στο Καραμανδάνειο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και διαπιστώνονται την πρώτη φορά ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή, τη δεύτερη εγκεφαλικές βλάβες συνεπεία ανοξίας και την τρίτη εγκεφαλοπάθεια ακαθόριστης αιτιολογίας.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που τις τελευταίες ημέρες μετέβη στην Πάτρα, πήρε καταθέσεις από τους θεράποντες ιατρούς των δύο νοσοκομείων εστιάζοντας στις τρεις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Οι όροι «εγκεφαλοπάθεια», «ανοξία» και «καρδιακή ανακοπή», που τότε διέγνωσαν και ανέγραψαν στον φάκελο του παιδιού οι γιατροί, αποτελούν τα σημεία όπου επέμειναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στοχεύοντας στο να διαπιστώσουν πώς προέκυψαν τα συγκεκριμένα προβλήματα. Με απλά λόγια, από πού προήλθε η ανοξία, δηλαδή η μη επαρκής οξυγόνωση του εγκεφάλου της μικρής που προκάλεσε εγκεφαλικές βλάβες και οδηγήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο Νοσοκομείο Πατρών;

Την ίδια ώρα, θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης των τοξικολογικών εξετάσεων που μπήκαν πλέον στη διαδικασία της επανεξέτασης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News