Απαγωγή Κυπαρίσση: Παλιός γνώριμος των Αρχών ο 45χρονος που συνελήφθη επεισοδιακά - Η σχέση με τον πυγμάχο Μπερδέση

Πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας και συναθλητής του Τάσου Μπερδέση, που εκτελέστηκε τον περασμένο Μάιο στη Βάρη, ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος ομογενής από τη Ρωσία που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο Χαλάνδρι για συμμετοχή στην απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση.

Ο πυγμάχος που είχε εμπλοκή στο στάδιο της αρπαγής του 40χρονου επιχειρηματία τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς φέρεται να είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και εκβιασμούς. Ο 45χρονος προσπάθησε με ένα κλεμμένο Ι.Χ. να παρασύρει αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, όμως εκείνοι άνοιξαν πυρ για να ακινητοποιήσουν το όχημα και τον τραυμάτισαν ελαφρά στο δεξί μηρό. Οι αρχές αναζητούν δυο ακόμα συνεργούς των απαγωγέων, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων λύτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία.

Όλα εκτυλίχθηκαν στις 17:10 το απόγευμα της Δευτέρας όταν αστυνομικοί εντόπισαν τον 45χρονο να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi, στη συμβολή των οδών Ανδριανού και Αργυροκάστρου, στο Χαλάνδρι. Από τον έλεγχο στις πινακίδες διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστές και το Ι.Χ. είχε δηλωθεί ως κλεμμένο. Όταν οι αστυνομικοί, που ήταν πεζή, προσέγγισαν το αυτοκίνητο, ο 45χρονος επιχείρησε να τους παρασύρει. Εκείνοι άνοιξαν πυρ, στοχεύοντας τα λάστιχα και τη μηχανή του οχήματος, μια από τις σφαίρες όμως κατέληξε στο πόδι του κακοποιού.

Ο άνδρας εγκατέλειψε το Ι.Χ. και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Χρησιμοποιώντας νοσοκόμο, τουρνικέ και αιμοστατικά που είχαν μαζί τους τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Ερυθρό Σταύρο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.  Οι αρχές ανατρέχοντας στο παρελθόν του 45χρονου, διαπίστωσαν ότι αρκετά χρόνια πριν υπήρξε μέλος της Εθνικης Ομάδας Πυγμαχίας. Μάλιστα, συναθλητής του ήταν ο Τάσος Μπερδέσης, που έπεσε νεκρός τον περασμένο Μάιο στη Βάρη, σε ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου στον χώρο της νύχτας. Πλέον οι έρευνες των αρχών στρέφονται στον εντοπισμό δυο ακόμα ατόμων που φαίνεται να είχαν περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή.

Πηγή: thetoc.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News