Eπική γκάφα του Βρετανού υπουργού Άμυνας: «Μας τελειώνουν οι αντιαρματικοί πύραυλοι» είπε σε Ρώσους φαρσέρ

Βίντεο δείχνει τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου να μιλά ανοιχτά σε Ρώσους φαρσέρ που προσποιήθηκαν ότι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου βρισκόταν ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Για ψεύτικα βίντεο μιλά το Λονδίνο. Έρευνα για το πώς οι φαρσέρ κατάφεραν να του μιλήσουν.

Σε μάλλον δυσχερή θέση βρίσκεται ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, που υπέπεσε σε μεγάλη γκάφα, ενημερώνοντας Ρώσους φαρσέρ ότι υπάρχουν προβλήματα στην προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων NLAW που παράγονται στο Μπέλφαστ. Ο Μπεν Γουάλας φέρεται ότι είπε στους Ρώσους φαρσέρ, που πολλοί θεωρούν ότι είναι πράκτορες του Κρεμλίνου ότι οι προμήθειες του Ηνωμένου Βασιλείου σε NLAW εξαντλούνται. Αυτό φέρεται ότι έγινε κατά τη διάρκεια κλήσης, με τον Γουάλας να μιλά σε ηθοποιούς που προσποιήθηκαν ότι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας βρισκόταν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του.

Το βίντεο δείχνει τον υπουργό Άμυνας να μιλά από την Πολωνία. Σύμφωνα με το σενάριο των φαρσέρ, υποτίθεται ότι τον καλούσε ο Ντενίς Σμιχάλ, πρωθυπουργός της Ουκρανίας, για να του ζητήσει περισσότερους πυραύλους, επειδή «αυτοί που στείλατε νωρίτερα απέτυχαν», κάτι που σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης θεωρείται ψευδές.  «Δεν νομίζω ότι οι δικοί μας απέτυχαν. Σας δώσαμε πάνω από 4.000. Έρχονται κι άλλα. Ξεμένουμε από τα δικά μας. Αλλά μιλάω με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας κάθε ημέρα» λέει ο Γουάλας.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News