Τρόφιμα: «Κρυφτό» σε ζάχαρη - σιτηρά, πλαφόν και ελλείψεις

Τρόφιμα: «Κρυφτό» σε ζάχαρη – σιτηρά, πλαφόν και ελλείψεις. Πλαφόν σε αγαθά πρώτης ανάγκης που ενδέχεται να παρουσιάσουν έλλειψη διαθεσιμότητας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα θέτει η μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ μετά την άλλη

Η κίνηση να τεθεί πλαφόν γίνεται σε κάποιες των περιπτώσεων προληπτικά, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ισορροπία στην εφοδιαστική αλυσίδα, ωστόσο εμφανίζονται ήδη και μεμονωμένα περιστατικά ελλείψεων συγκεκριμένων αγαθών, όπως το ηλιέλαιο σε κάποια καταστήματα.

Την ίδια στιγμή με σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης θεσπίστηκε η υποχρέωση των εμπορικών επιχειρήσεων να δηλώνουν με συγκεκριμένη χρονική προθεσμία στην πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όλες τις ποσότητες τροφίμων όπως σιτάρι ή σιμιγδάλι, φυτικών ελαίων, αλεύρων σιταριού ή σιμιγδαλιού, αλεύρια δημητριακών και άλλα παρεμφερή προϊόντα.

Στόχος είναι να γνωρίζει η κυβέρνηση, το υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή τα ακριβή αποθέματα της χώρας στα συγκεκριμένα αγαθά και να αποτρέπονται όσο αυτό είναι εφικτό, τεχνητές ελλείψεις στην αγορά με σκοπό την αποκόμιση μεγαλύτερου κέρδους.

Σκλαβενίτης

Έχει επιβάλει πλαφόν αγορών σε προϊόντα μέσω του e-Market στο ηλιέλαιο στα τέσσερα τεμάχια. Περιορισμός υφίσταται και στο αλεύρι ενός κιλού, επίσης στα τέσσερα τεμάχια, όπως αντίστοιχα και στη ζάχαρη, ενώ για την ώρα δεν έχει τεθεί πλαφόν στην αγορά καστανής ζάχαρης. Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα της αλυσίδας προς το παρόν δεν έχει επιβληθεί πλαφόν σε αγαθά.

ΑΒ Βασιλόπουλος

Σε ό,τι αφορά στην ΑΒ Βασιλόπουλος στα καταστήματα αυτή τη στιγμή υφίσταται ο εξής περιορισμός: έως 3 συσκευασίες αλεύρι από κάθε είδος (για όλες τις χρήσεις, ολικής κλπ), έως 3 συσκευασίες αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο του 1 και των 2 λίτρων, έως 2 συσκευασίες αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο των 5 λίτρων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News