Μήνυμα Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: «Η Ελλάδα προωθεί την ειρήνη σε Ανατολική Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα και Δυτικά Βαλκάνια»

Στο μήνυμα του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει αναφορά στα τελευταία επιτεύγματα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, λέγοντας ότι η επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) θα ενισχύσει την ελληνοαμερικανική συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Μπάιντεν εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχιζόμενη φιλοξενία της Ελλάδας στις Δραστηριότητες Ναυτικής Υποστήριξης του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στον Κόλπο της Σούδας στην Κρήτη.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται μαζί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής μας, από την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων της περιοχής έως την απόδειξη ότι οι δημοκρατίες προσφέρουν στους λαούς μας και στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής του αυταρχισμού.

Μέσω του συνεχιζόμενου Στρατηγικού μας Διαλόγου, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξήσει τη συνεργασία σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα και η περσινή επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας θα ενισχύσει τη συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας για τα επόμενα χρόνια».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News