Σύγκρουση βορρά - νότου στη Σύνοδο Κορυφής: Ένταση και αποχωρήσεις μεταξύ των «27» για την ενέργεια

Σύγκρουση βορρά – νότου στη Σύνοδο Κορυφής: Ένταση και αποχωρήσεις μεταξύ των «27» για την ενέργεια. Τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα στη Σύνοδο Κορυφής ήταν ανυποχώρητα σε τέτοιο βαθμό που ήταν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κοινό κείμενο συμπερασμάτων

Έντονες διαβουλεύσεις, προειδοποιήσεις και αποχωρήσεις περιλάμβανε το σκληρό μπρα ντε φερ ανάμεσα στον ευρωπαϊκό βορρά και τον νότο προκειμένου να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που έχει πλήξει τις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης.

Τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα μεταξύ των “27” ήταν ανυποχώρητα σε τέτοιο βαθμό που ήταν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κοινό κείμενο συμπερασμάτων, γεγονός που θα σήμαινε την πλήρη ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές και μάλιστα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή.

“Είπαμε ξεκάθαρα ότι δεν θα έχουμε συμπεράσματα εάν δεν υπάρχει αναφορά στο ζήτημα του πλαφόν και αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη κατεύθυνση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει παραπάνω το ζήτημα αυτό” τόνισε ο πρωθυπουργός αποτυπώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο το κλίμα έντασης που επικράτησε στις Βρυξέλλες. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News