Αθήνα: Μάχη «εξουσίας» για δύο συμμορίες Αφγανών - Δύο δολοφονίες, πέντε απόπειρες, τρεις εκβιασμοί

Αθήνα: Μάχη «εξουσίας» για δύο συμμορίες Αφγανών – Δύο δολοφονίες, πέντε απόπειρες, τρεις εκβιασμοί. Ένας από τους 9 συλληφθέντες, φαίνεται ότι είναι ο δολοφόνος του ομοεθνή τους, που είχε εντοπιστεί αιμόφυρτος στην οδό Κεφαλληνίας στις 26 Φεβρουαρίου.

Πίσω από μια άγρια δολοφονία στην Κυψέλη και μια ένοπλη επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα, που είχαν σημειωθεί τον τελευταίο μήνα, αποδείχτηκε ότι «κρύβονται» τα μέλη των δύο συμμοριών, Αφγανών εκβιαστών, που εξαρθρωθήκαν από την ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Πέμπτη.

Ένας από τους 9 συλληφθέντες, φαίνεται ότι είναι ο δολοφόνος του ομοεθνή τους, που είχε εντοπιστεί αιμόφυρτος στην οδό Κεφαλληνίας στις 26 Φεβρουαρίου. Μέλη από τις δύο σπείρες, είχαν “πρωταγωνιστήσει” και σε άγριο επεισόδιο που είχε σημειωθεί σε καφέ μπαρ στον Άγιο Παντελεήμονα το προηγούμενο Σάββατο.

Τότε ένας 33χρονος Αφγανός είχε πυροβολήσει εναντίον ενός 17χρονου από το Λίβανο, με τον οποίο είχαν προσωπικές διαφορές, οικονομικού χαρακτήρα.

Μάλιστα η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, επίσης από το Αφγανιστάν είχε… κλειδώσει τις πόρτες για να παγιδεύσει το θύμα. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κατάστημα, είχαν εντοπίσει επιμελώς κρυμμένο σε καλάθι απορριμμάτων στην τουαλέτα, ένα πιστόλι τύπου Tokarev με τρεις σφαίρες, ενώ κάτω από τραπέζι βρέθηκαν ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 20 εκατοστών και τρεις κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Τα συγκεκριμένα, ήταν δύο μόνο από τα περιστατικά, στα οποία είχαν εμπλακεί οι αφγανικής καταγωγής κακοποιοί που συνελήφθησαν από τις αρχές. Σε ένα άλλο αιματηρό συμβάν, που είχε σημειωθεί πριν από 4 περίπου χρόνια, τον Μάρτιο του 2018, 5 Αφγανοί που φέρεται να είναι μέλη των δύο συμμοριών, είχαν τραυματίσει θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο, έναν 26χρονο Αλγερινό, έπειτα από συμπλοκή στην Πλατεία Βικτωρίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News