Όσκαρ 2022: Ο Γουίλ Σμιθ χτύπησε πραγματικά τον Κρις Ροκ;

Σκηνικό που δεν έχει προηγούμενο στην εφετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2022. Οι παρευρισκόμενοι στο «Dolby Theatre» και οι τηλεθεατές δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τον Γουίλ Σμιιθ να χτυπά στη σκηνή τον παρουσιαστή Κρις Ροκ.

Όλα αυτά μετά το κακόγουστο αστείο του Κρις Ροκ, ο οποίος εκείνη την ώρα μιλούσε για βραβείο για το καλύτερο ντοκιμαντέρ. Κάποια στιγμή πρότεινε στη Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ να γυρίσει σίκουελ για το «G.I. Jane», στο οποίο η Demi Moore είχε πρωταγωνιστήσει με ξυρισμένο κεφάλι. Η αναφορά είχε να κάνει με το ξυρισμένο κεφάλι της Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκίαση.

Αρχικά ο Σμιθ φάνηκε να γελάει, όμως η σύζυγός του έκανε μία γκριμάτσα αποδοκιμασίας. Ο Σμιθ πήγε στη σκηνή και χτύπησε τον Κρις Ροκ. Λίγο αργότερα ακούστηκε να φωνάζει: «Να μην ξαναπιάσεις στο γαμ.. στόμα σου τη γυναίκα μου».

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους συνυποψηφίους μου», είπε ο Σμιθ με δάκρυα στα μάτια, λίγο αργότερα στην ομιλία του για τη βράβευσή του.

Αρκετοί αναρωτήθηκαν αν επρόκειτο για κάτι σκηνοθετημένο. Ο επικεφαλής του περιοδικού Ramin Setoodeh, έγραψε στα social media ότι αυτό που εκτυλίχθηκε μεταξύ του Rock και του Smith δεν ήταν προγραμματισμένο και δεν συνέβη στις πρόβες την προηγούμενη μέρα. Μάλιστα ανέφερε ότι συνομίλησε με τον Smith στα διαφημιστικά διαλείμματα καθώς και με τον παραγωγό των Όσκαρ Will Packer.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Ντέιβιντ Σίλιτο, οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την τελετή απονομής των βραβείων από την αίθουσα Τύπου δέχθηκαν οδηγίες να μην ρωτήσουν κανέναν από τους παρευρισκόμενους για το χαστούκι.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, το LAPD εξέδωσε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι ο Ροκ δεν είχε υποβάλει αναφορά στην αστυνομία εναντίον του Σμιθ, αλλά ότι εάν το κάνει, η αστυνομία θα πράξει ότι πρέπει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News