Μουσική: Πέθανε η Ειρήνη Κονιτοπούλου - Λεγάκη

Μουσική: Πέθανε η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη, μία από τις μεγάλες φωνές του νησιώτικου τραγουδιού

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών τα ξημερώματα η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη, μία από τις μεγάλες φωνές του νησιώτικου τραγουδιού. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα domnasamiou.gr, αναφέρεται:

Γεννήθηκε στη Νάξο το 1931. Κατάγεται από οικογένεια μουσικών. Ο πατέρας της Μιχάλης Κονιτόπουλος αλλά και ο παππούς της έπαιζαν βιολί και ήταν γνώστες της νησιωτικής παράδοσης.

Το 1951 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και σύντομα ξεκίνησε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) όπου προϊστάμενος του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής ήταν ο Σίμων Καράς. Την Ειρήνη πρότεινε στον Σίμωνα Καρά ο λαουτιέρης Δημήτρης Φυρογένης που ήταν θείος της.

Το 1955 παντρεύτηκε Στέλιο Λεγάκη και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Μαζί με τον αδελφό της Γιώργο Κονιτόπουλο και αργότερα την κόρη της Ελένη Λεγάκη θα δημιουργήσουν οικογενειακή παράδοση στο νησιώτικο τραγούδι.

Έχει στο ενεργητικό της πλούσια δισκογραφία που ξεκίνησε από τη δεκαετία του 60 με δίσκους 45 στροφών και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και εμφανίσεις σε κέντρα στην Αμερική.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News