Ουκρανία: Οι Ρώσοι κάνουν πλιάτσικο - Χαλιά, πλυντήρια, κοσμήματα και τα πουλάνε σε αγορά της Λευκορωσίας

Tην ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 24 Φεβρουαρίου, το πλιάτσικο των Ρώσων -που οι πληροφορίες τους θέλουν να υποχωρούν από αρκετές ουκρανικές πόλεις- συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Telegram η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι μαχητές άνοιξαν αγορά στη Λευκορωσία για την εμπορία της κλεμμένης ουκρανικής περιουσίας. Παράλληλα, Ρώσοι στέλνουν τα πράγματα στην πατρίδα τους με το ταχυδρομείο, όπως αναφέρει το odessa-journal.com.

Πωλούν από χαλιά μέχρι πλυντήρια ρούχων και καλλυντικά

Έτσι, οι Ρώσοι που εισέβαλαν στην Ουκρανία δημιούργησαν ένα εξειδικευμένο παζάρι στη Ναρόβλια της Λευκορωσίας, όπου προσπαθούν να πουλήσουν περιουσία που έχει κλαπεί από τα ουκρανικά νοικοκυριά. Στην αυτοσχέδια αγορά πωλούνται πλυντήρια ρούχων και πιάτων, ψυγεία, κοσμήματα, ποδήλατα, μοτοσικλέτες, είδη κουζίνας, χαλιά, έργα τέχνης, παιδικά παιχνίδια, ακόμη και καλλυντικά.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Mozyr της Λευκορωσίας, συσσωρεύονται ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά, από τα οποία οι στρατιώτες ξεφορτώνουν δέματα με λεηλατημένα αντικείμενα. Η λεία αποστέλλεται στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη ρωσική υπηρεσία ταχυμεταφορών.

Δεν φτάνουν όλα τα λάφυρα στη Ρωσία, καταγγέλλει η ουκρανική πλευρά, η οποία κάνει λόγο για κλεμμένα χαλιά, πλυντήρια, παιδικά παιχνίδια.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News