Ρωσία: Η Μόσχα κατηγορεί την Google για «ψευδείς ειδήσεις» για την Ουκρανία και της απαγορεύει να διαφημίζεται

Η Google ανακοίνωσε ότι οι απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων εξαπολύθηκαν από μια ομάδα με έδρα τη Ρωσία που ονομάζεται Coldriver ή Callisto.

Ρώσοι χάκερ αποπειράθηκαν να επιτεθούν στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε έκθεση της Google

Η έκθεση της Ομάδας Ανάλυσης Απειλών της Google ανέφερε ότι Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν πρόσφατα να διεισδύσουν στα δίκτυα του ΝΑΤΟ, αλλά και των στρατευμάτων ορισμένων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Google ανακοίνωσε ότι οι απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων εξαπολύθηκαν από μια ομάδα με έδρα τη Ρωσία που ονομάζεται Coldriver ή Callisto.

Ωστόσο, η έκθεση δεν αναφέρει τα στρατεύματα ποιων χωρών είχαν στοχοποιηθεί.

«Βλέπουμε κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο σε καθημερινή βάση. Τα Κέντρα Αριστείας του ΝΑΤΟ (σ.σ εκπαιδευτικοί οργανισμοί) εργάζονται παράλληλα με τη Συμμαχία, αλλά δεν αποτελούν μέρος του ΝΑΤΟ. Είμαστε σε επαφή μαζί τους για αυτό το θέμα» τονίζει ο αμερικανικός κολοσσός της νέας τεχνολογίας.

Η Meta Plaftorms, η εταιρία που είναι ευρύτερα γνωστή ως Facebook, ανακοίνωσε προ μηνός ότι ομάδα χάκερ χρησιμοποίησε το Facebook για να επιτεθεί σε δημόσια πρόσωπα της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι επιφανείς στρατιωτικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News