Τα Νέα: «Ο Ιβάν Σαββίδης ευεργετεί ρωσόφωνους αυτονομιστές»

Λεπτομέρειες για την αποστολή βοήθειας από Έλληνες της Ρωσίας, με επικεφαλής τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, στους αυτονομιστές που βρίσκονται σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, ενώ η Μαριούπολη και οι περιοχές του Ντονμπάς σφυροκοπούνται από τους Ρώσους, αποκαλύπτουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ.

Στο δημοσίευμα που υπογράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου αναφέρεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητα του προέδρου της «Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας» προσέφερε 20 οχήματα και 14 γεννήτριες στο Ντονμπάς, την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για είδηση που επιβεβαιώνει ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονμπάς, Ντενίς Πουσίλιν ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το εκπληκτικό στη δωρεά του Σαββίδη προς τους αυτονομιστές του Ντονμπάς, αφορά το εξής γεγονός: είναι πανομοιότυπη με εκείνη που έκανε ο πολέμαρχος των Τσετσένων Καντίροφ, προς το αυτονομιστικό κίνημα του οποίου ηγείται ο Πουσίλιν. Μόνο στους αριθμούς αλλάζει σε σχέση με αυτή του Σαββίδη: ο Καντίροφ τους δώρισε 50 αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού UAZ και άγνωστο αριθμό γεννητριών…»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News