Αττική Οδός: Οι επαφές του Σωκράτη Κόκκαλη με Brisa και Macquarie

Τα τελευταία παζάρια, πριν την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Μαΐου, βρίσκονται σε εξέλιξη στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Όπως αναφέρει το powergame.gr, κάποια σχήματα έχουν ήδη δημιουργηθεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Intrakat, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, (μετά την αλλαγή όρων που της επιτρέπει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό) βρίσκεται σε συζητήσεις με την πορτογαλική Brisa αλλά και με την αυστραλιανή Macquarie.

Οι Πορτογάλοι της Brisa διαχειρίζονται σήμερα 1.553 χιλιόμετρα οδικών αξόνων στη χώρα τους, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του εθνικού οδικού δικτύου, και οι νέοι μέτοχοι θέλουν να επεκταθούν εκτός συνόρων. Τον Απρίλιο του 2020 μια κοινοπραξία διεθνών επενδυτών στην οποία συμμετείχαν το ολλανδικό συνταξιοδοτικό ταμείο APG, το κρατικό συνταξιοδοτικό ταμείο της Νότιας Κορέας και η SLAM (του ομίλου Swiss Life) απέκτησαν σχεδόν το 81% της Brisa έναντι περίπου 3 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσοστό παραμένει στον έλεγχο του πορτογαλικού κολοσσού José de Mello Group.

Ο αυστραλιανός όμιλος Macquarie, που ολοκλήρωσε πριν από λίγες εβδομάδες την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, φέρεται να ετοιμάζει κοινή προσφορά με τον όμιλο Κοπελούζου για τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Όμως, οι όροι του διαγωνισμού επιβάλλουν τη συνεργασία με κατασκευαστική εταιρεία και γι’ αυτό το λόγο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Intrakat.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News