Formula1: Γιατί η δημόσια τηλεόραση την έστειλε σε 3 κανάλια - Πού βλέπουμε, τι

Formula1: Γιατί η δημόσια τηλεόραση την έστειλε σε 3 κανάλια – ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX, ΕΡΤ2, ΕΡΤ1 και Cosmote.

Το σύνηθες για τη δημόσια τηλεόραση είναι να μοιράζει σε δύο κανάλια της τη Formula 1. Όμως το γκραν πρι της Αυστραλίας «έσπασε» σε τρια. Είδαμε από το ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX τις ελεύθερες δοκιμές. Εκεί θα τις δούμε και το πρωί του Σαββάτου. Θα «μετακομίσουμε» στην ΕΡΤ2 για τις κατατακτήριες δοκιμές την ίδια ημέρα κι από εκεί θα φύγουμε για ΕΡΤ1 το πρωί της Κυριακής προκειμένου να δούμε τον αγώνα.

Η ΕΡΤ δεν θα μεταδώσει την ενημερωτική εκπομπή, «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» στην ΕΡΤ1 την Κυριακή ενώ ο αγώνας δεν θα πάει στην ΕΡΤ2, διότι την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη η Θεία Λειτουργία ενώ στην ΕΡΤ3 θα «τρέξει» ο 16ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και ο 7ος διεθνής μαραθώνιος Ρόδου.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση της ΕΡΤ οι ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι της Αυστραλίας θα μεταδοθούν απευθείας από το ΕΡΤ Sports, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1, την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, στις 08:00, και σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΡΤ2, στις 15:45.

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Άγγελος Σταθακόπουλος.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 9/04/2022
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 06:00-07:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 09:00-10:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 10/04/2022
Αγώνας: 08:00 (ΕΡΤ1) & σε μαγνητοσκόπηση 15:45 (ΕΡΤ2)

Η επιλογή της Cosmote

Υπάρχει και η επιλογή της Cosmote, η οποία… υποσχέθηκε τριήμερο υψηλών ταχυτήτων με Formula 1. Στη σχετική ενημέρωση, αναφέρει: Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα στη Τζέντα, όπου ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) κατάφερε να επικρατήσει του Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και να δει πρώτος την καρό σημαία, η δράση της Formula 1 μεταφέρεται στην Αυστραλία. Οι κορυφαίοι πιλότοι θα τα δώσουν όλα στο Albert Park της Μελβούρνης, το οποίο επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια στο καλεντάρι της διοργάνωσης. Και σε αυτή την πίστα, η «μάχη» της Red Bull με τη Ferrari αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, ενώ αναμένεται και η αντίδραση της Mercedes.

Όλη η δράση, από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές έως τον αγώνα της Κυριακής 10/4 θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 5HD και το COSMOTE SPORT 4K της streaming υπηρεσίας της COSMOTE TV.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα μεταδόσεων:

Σάββατο 9/4
3ες ελεύθερες δοκιμές 05.50 COSMOTE SPORT 5HD
Κατατακτήριες δοκιμές 08.50 COSMOTE SPORT 5HD

Κυριακή 10/4
Grand Prix Pre-Race 07.30 COSMOTE SPORT 5HD
Αγώνας 08.00 COSMOTE SPORT 5HD & COSMOTE SPORT 4K.

 

Οι ελεύθερες δοκιμές

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε τον ταχύτερο χρόνο το πρωί της Παρασκευής.

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News