Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ημέρα της Ερυθράς Χειρός

Σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου είναι του Αγίου Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας, του Αγίου Πλωτίνου του μάρτυρος και του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή.

Γιορτάζουν οι: Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα, Πλωτίνος, Πλωτός, Πλωτίνη, Πλωτή, Πλωτίνα.

 

Είναι ημέρα μνήμης για την στρατιωτική εκμετάλλευση των παιδιών. Καθιερώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2002, βάσει του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού σχετικά με την εμπλοκή των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις. Βάσει της συνθήκης, τα κράτη συμφωνούν να απαγορεύουν την στρατολόγηση παιδιών ηλικίας κάτω των 18. Να εξασφαλίζουν ότι οι στρατιώτες εθελοντές ηλικίας κάτω των 18 εξαιρούνται από την άμεση εμπλοκή τους σε εχθροπραξίες. Όσον αφορά σε μη κρατικές οντότητες ή αντάρτικες ομάδες, απαγορεύεται η στρατολόγηση κάτω από την ηλικία των 18 ετών για οιονδήποτε σκοπό.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη συνθήκη ως συμπληρωματικό πρωτόκολλο της Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Παιδιού με το ψήφισμα 54/263 της 25ης Μαΐου 2000. 165 κράτη έχουν υπογράψει τη συνθήκη μέχρι τον Μάιο του 216, ενώ 14 κράτη την υπέγραψαν αλλά δεν την επικύρωσαν. Η Ελλάδα επικύρωσε την συνθήκη στις 22 Οκτωβρίου 2003.

Ανατολή ήλιου: 07:18

Δύση ήλιου: 18:00

Σελήνη 10.8 ημερών

Διάρκεια ημέρας: 10 ώρες 42 λεπτά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News