Γουίλ Σμιθ: «Βόμβα» στα Όσκαρ 2022 - Πιθανό να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο

Γουίλ Σμιθ: «Βόμβα» στα Όσκαρ 2022 – Πιθανό να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο. Οι κανόνες λένε πως δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για όποιον κάνει κατάχρηση εξουσίας

Ο Γουίλ Σμιθ μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο του Ά Ανδρικού Ρόλου μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ζωντανά επί σκηνής στον Κρις Ροκ, δήλωσαν στην εφημερίδα The Post ειδικοί του χώρου.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απένειμε τα βραβεία την Κυριακή στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες, έχει αυστηρές οδηγίες στον κώδικα συμπεριφοράς της.

Μια πηγή με υψηλή θέση στο Χόλιγουντ δήλωσε στην The Post μετά το περιστατικό:

«Πρόκειται ουσιαστικά για επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν θα ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα».

Σημειώνεται πως η Ακαδημία κυκλοφόρησε έναν κώδικα συμπεριφοράς το 2017 στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έπληξε τον κλάδο.

Ο κώδικας αυτός τονίζει τη σημασία της «τήρησης των αξιών της Ακαδημίας»,  όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Εκείνη την εποχή, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS Dawn Hudson έγραψε στα μέλη:

«Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών», ανέφερε η ίδια στο περιοδικό Variety.

Δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για όποιον κάνει κατάχρηση εξουσίας

Μάλιστα η διευθύνουσα σύμβουλος είχε αναφέρει πως«Δεν υπάρχει θέση στην Ακαδημία για ανθρώπους που κάνουν κατάχρηση της θέσης, της δύναμης ή της επιρροής τους με τρόπο που παραβιάζει τα αναγνωρισμένα πρότυπα αξιοπρέπειας. Η Ακαδημία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε μορφή κατάχρησης, παρενόχλησης ή διάκρισης με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλή, την εθνικότητα, την αναπηρία, την ηλικία, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι τα πρότυπα αυτά είναι ουσιώδη για την αποστολή της Ακαδημίας και αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας».

Όσον αφορά το νόμο, ο Smith θα μπορούσε να είναι ελεύθερος. Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες δήλωσε στην Post σε ανακοίνωσή του ότι είναι ενήμερο για το περιστατικό.

Ειδοποιήθηκε και η αστυνομία του Λος Άντζελες

«Οι ερευνητικές μονάδες του LAPD γνωρίζουν για ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Όσκαρ», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομία στην The Post.

«Το περιστατικό αφορούσε ένα άτομο που χαστούκισε ένα άλλο. Το άτομο που εμπλέκεται αρνήθηκε να καταθέσει αναφορά στην αστυνομία. Εάν το εμπλεκόμενο μέρος επιθυμεί να συντάξει αστυνομική αναφορά σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το LAPD θα είναι διαθέσιμο για να συμπληρώσει μια ερευνητική έκθεση».

ΠΗΓΗ: In.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News