Ιερά Οδός: Γίνεται ποδηλατόδρομος

Η χρηματοδότηση της μελέτης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου σε όλη τη διαδρομή της Ιεράς Οδού, μέχρι την Μονή Δαφνίου, εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, που θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου που εκπόνησε το συγκεκριμένο έργο.

Η δημιουργία αυτής της ποδηλατικής διαδρομής από άκρη σε άκρη της πόλης σε όλη τη διαδρομή της Ιεράς Οδού συμβαδίζει και με τις βασικές επιδιώξεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση.

Παράλληλα στο Δήμο Χαϊδαρίου αναβάθμισαν τις στάσεις των λεωφορείων εγκαθιστώντας νέα στέγαστρα. Όπως ενημερωνόμαστε από την Δημοτική Αρχή, τα νέα στέγαστρα εγκαθίστανται και θα συντηρούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, αντίθετα μάλιστα ο Δήμος θα έχει και ένα πρόσθετο έσοδο από την εκμίσθωσή τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

Είναι προφανές πως κάθε σύγχρονος Δήμος οφείλει να παρεμβαίνει στην καθημερινότητα των δημοτών του και με μικρής κλίμακας έργα που όμως διευκολύνουν τους πολίτες. Μπορεί τα νέα στέγαστρα να μην είναι η είδηση της πρώτης γραμμής, ωστόσο το να μην βρέχονται οι δημότες που περιμένουν στην στάση του λεωφορείου είναι άκρως σημαντικό για την υγεία τους.

Αναμένουμε από τον Δήμο να παρέμβει και στα πεζοδρόμια αφού όπως φαίνεται και από την φωτογραφία χρειάζονται δεδομένα αναβάθμιση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News